07.06.2014 15:00

Okolo Slovenska 2014 vyhral Ukrajinec Polivoda

Víťazné šampanské

Logo STROPKOV. 58. ročník medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska odštartoval, tak ako minulý rok, na východe krajiny v Stropkove. Podujatie zaradené do kategórie UCI Europe Tour 2.2 začalo úvodnou časovkou družstiev na 15 km, ktorá mala svoju historickú premiéru, rozdelila 130-členný pelotón do celkového poradia do ďalších 4 etáp naprieč Slovenskom.

Pozoruhodné slovenské momenty v skratke

Výsledky Slovákov 10. miesto Mateja Jurča v Liptovskom Hrádku.
Víťazná etapa Maroša Kováča do Handlovej.
3. miesto Erika Bašku v Leviciach.
7. miesto Kováča v Bratislave.
…to je jedno víťazstvo, jedno pódium a ďalšie dve umiestnenia do 10. miesta
Súťaže Sympatické 6. miesto Maroša Kováča v bodovacej súťaži a 7. miesto Mareka Čaneckého v súťaži vrchárov.
Z diania O celkovom poradí rozhodla viac-menej časovka družstiev a 2. etapa do Liptovského Hrádku.
4 slovenské tímy na štarte t. j. 24 pretekárov. V cieli v Bratislave 11 pretekárov.
Divácky ohlas väčší v menších mestách.

 

5. etapa

Záverečný špurt v Bratislave

Profil trateBRATISLAVA. Pred malou chvíľou, vďaka nízkej hladine Dunaja, vyvrcholili v hlavnom meste preteky Okolo Slovenska poslednou etapou z Levíc. Rovinatý profil trate potvrdil, že v blízkosti novej budovy Slovenského národného divadla sme videli opäť hromadný špurt pelotónu bez prevratných zmien v konečnom celkovom poradí. Priebeh pretekov navyše s prehľadom kontroloval Kolls Cycling Team — tím celkového lídra pretekov .

Záverečný technický dojazd zvládol najlepšie Ukrajinec Andriy Kulyk (Kolls Cycling Team), zo slovenských pretekárov takmer dosiahol pódiové umiestnenie Maroš Kováč (Dukla Trenčín Trek) na 7. mieste. Celkovým víťazom sa stal Ukrajinec Oleksandr Polivoda (Kolls Cycling Team), ktorý obliekal žltý dres už od 2. etapy v Liptovskom Hrádku, najlepším Slovákom po víťaznej etape do Handlovej Maroš Kováč (Dukla Trenčín Trek). Vo vrchárskej ako aj bodovacej súťaži dominovali Taliani Antonio Santoro (Meridiana Kamen Team) resp. Cristian Delle Stelle (MG Kvis — Wilier). Kompletné výsledky v tabuľke.

4. etapa

Cieľ v Leviciach

Profil trateLEVICE. Po včerajšku úspešnom  pre slovenské farby dnes pokračovali preteky z Handlovej do Levíc. Tesné rozdiely na popredných priečkach v celkovom hodnotení, ako aj v bodovacej súťaži sľubovali ešte tuhý boj na trati, avšak, do cieľa prišiel celý pelotón pohromade. V záverečnom špurte zvíťazil Talian Cristian Delle Stelle (MG Kvis — Wilier) pred Slovincom Matejom Mugerlim (Adria Mobil) a Slovákom Erikom Baškom (Dukla Trenčín Trek). V celkovom hodnotení vedie naďalej Ukrajinec Polivoda (Kolss Cycling Team). Delle Stelle sa po dnešnom výkone obliekol do dresu v bodovacej súťaži. Kompletné výsledky v tabuľke.

3. etapa

Cieľ etapy v Handlovej

Profil trateHANDLOVÁ. Ďalšia členitá etapa z Liptovského Hrádku do Handlovej mala pre Slovensko víťaznú príchuť. Maroš Kováč (Dukla Trenčín Trek) premenil bohaté šprintérske skúsenosti na cenný etapový triumf v hromadnom dojazde pelotónu. Spomedzi slovenských pretekárov sa do najlepšej 30-ky zmestili ešte dukláci Jurčo (16.) a Tybor (22.). Celkové vedenie ako aj bodovací dres udržal Ukrajinec Polivoda (Kolss Cycling Team), vo vrchárskej súťaži dominuje Talian Santoro (Meridiana Kamen Team). Kompletné výsledky v tabuľke. Foto reportáž (MB Photo), Video reportáž (TV Prievidza)

2. etapa

Vysoké Tatry

Profil trateLIPTOVSKÝ HRÁDOK. Viac ako 200 km trať priviedla pretekárov z východu na Slovenska na Liptov do Liptovského Hrádku. Priebeh pretekov sa niesol v znamení zhruba 10-členného úniku, ktorý si vypracoval náskok niekoľkých minút, avšak chýbalo v ňom slovenské zastúpenie. S približovaním sa cieľovej pásky sa v náročnom teréne Horného Liptova vykryštalizovala 3-členná skupina zvučných mien, ktorá udržala 30-sekundový náskok až do cieľa. O víťazovi rozhodla záverečná technická pasáž v Liptovskom Hrádku, keď Ukrajinec Polivoda (Kolss Cycling Team) odsunul na druhé miesto Slovinca Fajta (Adria Mobil) a tretie Chorváta Kvasinu (Team Gourmetfein Simplon Wels). Spomedzi slovenských pretekárov si po 10. miesto zašpurtoval Matej Jurčo (Dukla Trenčín Trek), ktorý si po etape obliekol dres pre najlepšieho Slováka. Kompletné výsledky v tabuľke. Foto reportáž (Foto pán Škuta), Video reportáž (TV Liptovský Hrádok)

Úvodná časovka družstiev

Štart

Profil trateSTROPKOV. S rovinatým profilom trate si najlepšie poradilo holandské zoskupenie Metec - TKH Continental Cyclingteam. Do žltého dresu sa obliekol Peter Koning, ktorý ako prvý zo spomínaného tímu preťal cieľovú pásku. Spomedzi 4 slovenských družstiev sa podľa očakávania najlepšie zadarilo Dukle Trenčín Trek na 12. mieste (+31s). Kompletné výsledky v tabuľke.

Program pretekov

Dátum Štart Cieľ Profil
3. jún Stropkov Stropkov Pozrieť
4. jún Stropkov Liptovský Hrádok Pozrieť
5. jún Liptovský Hrádok Handlová Pozrieť
6. jún Handlová Levice Pozrieť
7. jún Levice Bratislava Pozrieť

Etapa
Chystáte sa tento rok fotiť? Tu Vám fotky alebo odkaz na album radi zverejníme.

Podrobný rozpis etáp (150 kB)

O pretekoch

Na štart sa tento rok nepostavil ani jeden z posledných víťazov – ani Čech Petr Vakoč (2013) ani Talian Enrico Rossi (2012). 3. miesto v celkovom poradí obhajuje Maroš Kováč (Dukla Trenčín Trek). Slovenský pretekár vyhral tieto preteky naposledy v roku 2005 (Martin Prázdnovský). Dočítajte sa viac o pretekoch na oficiálnej stránke okoloslovenska.com.

Tento článok je vytvorený v spolupráci s portálom ProCyclingStats.com

 

Súvisiace články

Ako dopadol 57. ročník pretekov?, Okolo Slovenska 2015, Okolo Poľska cez Slovensko

—————

Späť


Infoservis

21.06.2018 12:00

Cycling-Sport prechádza na nový e-shop

Cycling-Sport prechádza na nový e-shop. Z tohto dôvodu súčasný e-shop www.JurcoSport.com bude nahradený novým na adrese www.JurcoSport.sk. Niekoľko mesiacov zákazníkom bude umožnené nakupovať v oboch...

Celý článok

—————

04.06.2018 12:00

Návštevníci Liptovského Hrádku si budú môcť bezplatne požičať bicykle

Liptovský Hrádok 3. júna (TASR) – Spojenie športovej aktivity so spoznávaním okolia Liptovského Hrádku by od leta mala zabezpečiť bezplatná požičovňa bicyklov. Miestni mestskí policajti prišli...

Celý článok

—————

04.06.2018 12:00

Zamestnanci Cycling-Sport sa zapojili do kampane Do práce na bicykli 2018

V priebehu mesiaca máj sa na Slovensku uskutočnil už 5. ročník národnej kampane „Do práce na bicykli 2018“. Po vlaňajšej premiére sa do nej opäť zapojila aj samospráva Liptovského Hrádku, preto sme s...

Celý článok

—————


Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755


Anketa

Tohtoročné Okolo Slovenska vyhrá

Slovenský cyklista (29)
53%

Zahraničný cyklista (26)
47%

Celkový počet hlasov: 55


Na stiahnutie

Brožúra Okolo Slovenska

Brožúra Okolo Slovenska

Brožúra Energia na kolesách

Brožúra Energia
na kolesách


V štýle Dukly Trenčín TREK

V tejto kategórii nie sú žiadne produkty.

Diskusia

Veľmi pekne ďakujem, že v tretej etape máme účasť aj my. Konkrétne: Budča, Turová, Tŕnie a Železná Breznica. :):):) Naozaj veľmi pekne ďakujeme.
David Kantorák, 31.05.2014
Čo sa týka Enelu, ja si práveže myslím, že organizátori našli naozaj veľkého a stabilného partnera. Bez neho by určite nebolo možné rozmýšľať o pretekoch už niekoľko mesiacov dopredu. Keď to trochu preženiem, tak vlastne každý z nás zvýši podporu pre Okolo Slovenska, keď si rozsvieti žiarovky v celom dome :D
Milan, 05.04.2014

trat slavnostne predstavili a na okoloslovensko.com este nic nemaju

je vidiet ze tu stranhu prevadzkuje taliansky Enel a ide mu len o peniaze

aspon tu som sa docital ci trasa pojde mojou obcou ako vlani (bohuzial nejde, ale mam to 30 km, alebo mozno aj 70km a spolu vylet na tajch Pocuvadlo)

onrej, 24.03.2014


Komentovať