08.09.2013 18:00

Okolo Južných Čiech

V období 5. až 9. septembra sa zúčastní šestica Slovákov Dukly Trenčín Trek Jurčo, Mahďar, Kolář, Baška, Daško a Malovec na medzinárodných pretekoch kategórie UCI 2.2 Okolo južných Čiech.

4. etapa

JINDŘICHUV HRADEC. 141 km trať Písek – Jindřichův Hradec bola poslednou šancou na zvučné umiestnenie pre slovenské rýchliky. Vo veľmi rýchlom preteku s rýchlostným priemerom vyše 44 km/h pelotón prišiel do cieľa pohromade. Celkové víťazstvo tak udržal Florian Senechal (Etixx iHned). Na 16. mieste došpurtoval Jurčo, celkove obsadil 22. miesto. V súťaži tímov obsadila Dukla Trenčín Trek 13. miesto.

 

3. etapa

TÁBOR. Víťazom 180 km etapy Trhové Sviny – Tábor stal, po sólovom úniku krátko pred cieľom, Matija Kvasina (Team Gourmetfein Simplon). Zanchal za sebou 6-člennú skupinu so stratou takmer 20 sekúnd. Jurčo s Malovcom figurovali v 60-člennom pelotóne s minútovou stratou na víťaza. Jurčo zároveň po dnešnej etape figuruje v celkovom hodnotení na 30. priečke ako najvyššie postavený Slovák. V súťaži tímov klesla Dukla Trenčín Trek na 12. miesto. Celkovým lídrom je aj naďalej Senechal (Etixx iHned).

2. etapa

MILEVSKO. Víťazom dnešnej, 140 km etapy z Týňu n. Vltavou do Milevska stal Florian Senechal (Etixx iHned), ktorý sa dostal aj do celkového vedenia. V špurte 80-členného pelotónu sa z našich najlepšie zadarilo Matejovi Jurčovi na 11. mieste. Erik Baška figuruje   v celkovom hodnotení na 22. priečke ako najvyššie postavený Slovák. V súťaži tímov je Dukla Trenčín Trek na 8. mieste.

 

1. etapa

NOVÁ BYSTŘICE. Slovenskí jazdci z Dukly Trenčín Trek odštartovali štvoretapové preteky UCI 2.2 Okolo južných Čiech s malou stratou na najlepších, keď v prvej, vyše 50 km etape prišli do cieľa s viac ako minútovou stratou v pelotóne na víťaza Reinhardta (Nemecký národný tím) a jeho 5-člennú skupinu so zvučnými menami Zoidl, Bucháček, Cieslik, Senechal

Na 18. mieste dnes klasifikovali Michaela Kolářa, ostatní Slováci Baška, Jurčo, Mahďar, Malovec a Daško dokončili zahrievaciu, prvú etapu v pelotóne.

 

Oficiálna stránka podujatia

—————

Späť


Komentovať






Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755