26.05.2013 13:59

Košice tlieskali Tyborovi

KOŠICE. Hlavné mesto európskej kultúry je v posledných dňoch aj hlavným mestom slovenskej cyklistiky. Odštartoval a finišoval tu totiž už 68. ročník medzinárodných cyklistických pretekov Košice Tatry – Košice. Prvú etapu do Starého Smokovca vo Vysokých Tatrách vyhral Matej Jurčo (Dukla Trenčín Trek). Druhú a tretiu jeho tímoví kolegovia Roman Broniš resp. Patrik Tybor. Celkové prvenstvo získal s prehľadom Maroš Kováč.

    V dnešnej, záverečnej etape smerujúcej z Tatier späť do Košíc potvrdila slovenskú dominanciu opäť Dukla, keď zvíťazil vlaňajší celkový víťaz Patrik Tybor. V tejto najrýchlejšej etape (rýchlostný priemer 41 km/h) udržal Maroš Kováč celkové prvenstvo. Druhé miesto celkove obsadil Tybor, tretie Jurčo.

    Nechajme sa prekvapiť, či boli veľmi skromne obsadené preteky na domácej pôde dobrou prípravou pre Slovákov na blížiace sa Okolo Slovenska.

 

2. etapa

    Včerajšia náročná trať v okolí Štrbského Plesa, Tatranskej Štrby a Štôle priniesla opäť úspech pre cyklistov z Dukly Trenčín Trek. Tí obsadili okrem prvej (Broniš), aj druhú (Jurčo) a tretiu priečku (Tybor). Celkové vedenie je aj naďalej v rukách Kováča.

 

1. etapa

    Úvodnú 145 km etapu so skromným obsadením, ktorá viedla z metropoly východu cez Spiš do Vysokých Tatier vyhral Jurčo. Do žltého sa však vďaka časovým bonifikáciám počas trate obliekol Jurčov tímový kolega Maroš Kováč

 

Všeobecne

Pretekári prešli počas troch dní dokopy takmer 400 km.

Etapa Dátum Štart Cieľ Dĺžka
1 24.5. Košice Starý Smokovec 145 km
2 25.5. Starý Smokovec Starý Smokovec 103 km
3 26.5. Starý Smokovec Košice 134 km

Preteky sú zaradené do Slovenského pohára. Súťaží na nich 25 pretekárov.

    Vlaňajší, dvojetapový ročník vyhral Patrik Tybor (Dukla Trenčín Trek). Pre zúčastnených pretekárov to bude jedna z posledných príprav na tohtoročné cyklistické top podujatie Okolo Slovenska.

 Rozpis pretekov

Výsledky 1. etapy

Výsledky 2. etapy

Výsledky 3. etapy

—————

Späť


Komentovať






Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755