15.09.2013 18:00

Generálka na majstrovstvá sveta bez víťaza

LASSINITZHÖHE. Kvôli kolízii pretekárov s vozidlom dnes zhruba po 100 km zrušili cestné preteky zaradené do seriálu Tchibo Rad Liga (rakúsky pohár v cestnej cyklistike) blízko Grazu. Na situáciu, keď sa na trati objavilo v neprehľadnom zjazde protiidúce auto, okrem kompletnej zostavy slovenských Elite a U23 pretekárov, navyše doplatil aj Johann Schwabik, ktorý skončil po páde v nemocnici.

163 km finále rakúskeho pohára malo napomôcť reprezentačnému trénerovi Jánovi Valachovi pri nominácii pretekárov na majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike vo Florencii 29.9.2013.

MATEJ JURČO: Tieto preteky boli až po nešťastnú situáciu zorganizované ukážkovo dobre. Cesta bola perfektná aj na krajnici, na každom ostrovčeku či križovatke stál organizátor. Vodič zrejme dostal pocit, že kolóna už prešla, tak vyšiel po prechode prvých sprievodných vozidiel na vozovku. Stret s cyklistami nastal asi v najnebezpečnejšom úseku, kde sa to mohlo stať, keďže sme v tej chvíli zjazdovali rýchlosťou 80 km/h do neprehľadnej zákruty. Pred našou skupinou išiel motorkár, ktorý sa autu našťastie vyhol, no už nedokázal urobiť nič iné.

—————

Späť


Komentovať






Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755