09.03.2014 16:00

Chorvátske dobrodružstvo Dukly Trenčín Trek

DresUMAG. Slovenskí cyklisti  Dukly Trenčín TREK sa spolu s Matejom Jurčom predstavili po jarnom sústredení na Malorke na svojich prvých pretekoch v tomto roku opäť v Chorvátsku. Rovnako ako vlani na nich čakala dvojica jednodňových pretekov O trofej Umagu resp. Poreči, po ktorých nasledovali ešte etapové preteky medzi cyklistami známe ako Chorvátska magistrála. Tam sa spomedzi slovenských cyklistov najvýraznejšie presadil Marek Čanecký (celkové 21. miesto) jazdiaci v rakúskom tíme Amplatz - BMC. Celkovým víťazom sa stal Dán Nielsen (Cult Energy Vital Water ).

Lima pláž
Roman Broniš a Matej Jurčo po tréningu na pláži Lima. Novinkou v tíme sú dresy s vynoveným dizajnom. Viac fotografií >

 

UCI. 1.2 O trofej mesta Poreč, 150 km

V Poreči sme sa dočkali podobného záveru ako v predchádzajúcich pretekoch v Umagu. Do cieľa prišiel 150-členný pelotón cyklistov na čele s Ukrajincom Averinom (Synergy Baku Cycling Project). K slovu dnes prišli šprintéri, zo Slovákov sa najlepšie zadarilo Kováčovi (Dukla Trenčín Trek) na 34. mieste. Jurčo obsadil 58. priečku.

Ďalšie podujatie na programe chorvátskeho dobrodružstva sú etapové preteky Istrian Spring Trophy resp. Chorvátska magistrála začínajúce v termíne 13. až 16. marca. O obhajobu sa bude istotne pokúšať Slovinec Mugerli, ktorý je aj tento rok v dobrej forme.

 

 

UCI. 1.2 O trofej mesta Umag, 160 km

Víťazom jednodňových pretekov sa v hromadnom dojazde pretekárov stal Slovinec Mugerli (Adria Mobil). Najvyššie zo Slovákov skončil dnes Tarageľ (Dukla Trenčín Trek) na 47. mieste s 8 sek. stratou na víťaza. Preteky pri Jadranskom mori dokončilo približne 160 z 200 pretekárov. Ďalšie preteky O trofej mesta Poreč čakajú našich cyklistov v nedeľu, 9. marca.

Zdroj informácii o výsledkoch: ProCyclingStats.com


Pripomeňte si minulý ročník chorvátskeho cyklistického dobrodružstva v nižšie uvedenom článku.

2013

UMAG. Vo včerajšej poslednej 3. etape na pretekoch kategórie UCI 2.2 „O chorvátsku jarnú trofej” (Istrian Spring Trophy), obsadil Matej Jurčo 84. miesto so stratou 18 s na víťaza Marina zo Slovinska.  V celkovom hodnotení ostal najvyššie zo Slovákov Matej na 51. priečke so stratou vyše 2 minút na vedúceho Slovinca Mugerliho.

Priebeh 3. etapy

    Posledná etapa aj celkové poradie sa niesli v znamení Slovincov. Víťazom etapy sa stal Marin, celkovým víťazom Mugerli. O víťazstvo sa dnes rozhodovalo v špurte 3 jazdcov. So stratou 18 s za nimi prišiel do cieľa hlavný pelotón s našimi v poradí Jurčo (84.m.), Broniš (92.m.), Schwabik (106.m.), Mahďar (120.m.), Kováč (134.m.) a Kolař (137.m.).

Priebeh 2. etapy

    Marošovi Kováčovi sa podarilo vyhrať dnešnú prvú vrchársku prémiu. Krátko na to Matej Jurčo odskočil v štvorčlennej zostave. Vypracovaný sľubný náskok 3 minút sa však začal zmenšovať, až bola vedúca skupina napokon pohltená po 60 km úniku v náročnom stúpaní na druhú horskú prémiu. Medzi najlepšími z pelotónu tu však už nefiguroval Maroš Kováč. Víťaz druhej horskej prémie vyrovnal bodové skóre Kováča, a tak ho podľa pravidiel vyzliekol z vrchárskeho bodovacieho dresu. Najvysšie dnes skončil Jurčo na 54. mieste.

Priebeh 1. etapy

    Krátko po štarte unikol v malej skupine Maroš Kováč, ktorý vyhral na trati vrchársku prémiu. Tak mu zabezpečila do ďalšej etapy bodovací dres pre najlepšieho vrchára. Ich skupina však nevydržala až do konca. 10 km pred cieľom ju pohltil pelotón. Najlepší z našich dnes dokončili v druhej veľkej skupine s 33 s stratou v poradí Jurčo (57.m.), Mahďar (70.m.), Broniš (84.m.) a Schwabik (91.m.).

Prológ

    V Umagu sa na úvod etapových pretekov na 2 km trati najlepšie zadarilo Marošovi Kováčovi, ktorý obsadil 49. priečku (+ 9 s). Matejovi Jurčovi vystačil o 3 s pomalší čas na 83. priečku.

Celkové poradie

    V celkovom poradí skončil po Jurčovi na 51. priečke najlepšie Johann  Schw abik z reprezentačného výberu na 75. priečke so stratou necelých 5 minút. V súťaži vrchárov obsadil Maroš Kováč celkové 2. miesto. V súťaži šprintérov pre zmenu Matej Jurčo celkové 4. miesto.

 

O trofej Umagu a Poreči

    Slovenskí cyklisti sa pred týmto prvým etapovým záberom 6. a 10. marca zahriali na dvoch jarných chorvátskych klasikách UCI 1.2 „O trofej Umagu a „O trofej PorečiV Umagu dokončili v hromadnom špurte po organizátorskej stránke chaotické preteky len „mladíci Chalupčík a Kolař. V Poreči došlo k takmer opäť k hromadnému dojazdu. S 9 sek. stratou na víťaza Mugerliho prišli v hlavnom pelotóne naši v poradí Baška (20.m), Malovec (42.m), Jurčo (54.m.), Broniš (98.m.) a Schwabik (108.m.).

Aktualizácia článku 18.03.2013 07:40   

Zdroj: UCI, Facebook Dukla Trenčín Trek

—————

Späť


Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755


Anketa

Dostanú sa slovenskí cyklisti v Chorvátsku na pódium?

Áno (13)
57%

Nie (10)
43%

Celkový počet hlasov: 23


Komentovať