28.09.2014 14:00

Tatranské orly po liptovskej časovke družstiev: „Vždy v inom zložení, vždy 2. miesto“

2014


Tatranské orly na tratiPo roku tu bola opäť časovka družstiev na 26 km v Liptovskom Mikuláši. Podobne ako po minulé roky, aj tentokrát ju Cykloklub Liptovský Mikuláš organizoval v deň majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike v hlavnej mužskej kategórií, a to 28. septembra.
Športový klub Tatranské orly postavil v kategórii Masters nad 40 rokov štvoricu ťahúňov: Broniš Roman, Jurčo Milan, Jurčo Matej a Klasovitý Ján technicky zabezpečených Jaroslavom Jurčom. A už po tretíkrát v rade obhájil 2. miesto v kategórií Masters vďaka rýchlostnému priemeru 42,45 km/h.

Výsledky
Kategória (vekový priemer jazdcov) Poradie Tím
Do 40 rokov 1. R-Bike Dolný Kubín
2. Sportakus Liptovský Mikuláš
3. Cykloklub Liptovský Mikuláš
Nad 40 rokov 1. Malinô SkiAlp Team Ružomberok
2. Tatranské orly Liptovský Hrádok
3. Cykloklub Liptovský Mikuláš

Oficiálne výsledky: ELITE, MASTERS. Plagát podujatia. Viac fotografíí nielen z trate nájdete na stránke Tatranských orlov >

 

2013


 

Kým najlepší cyklisti vrátane Mateja Jurča bojovali vo Florencii o titul majstra sveta, Tatranské orly napriek pozmenenej zostave oproti minulému roku vďaka pomoci dvoch košických rýchlikov Juraja Černocha a Juraja Figulu dokázali obhájiť 2. miesto v časovke družstiev. Víťazmi súťaže nad 40 rokov sa opäť stali cyklisti Malino Skialp Tím z Ružomberka.
V hlavnej kategórii do 40 rokov ostalo víťazstvo na domácej pôde zásluhou Cykloklubu Liptovský Mikuláš. Na 6. mieste sa v tejto kategórii umiestnil Dominik Pethö so svojím tímom.

Výsledky + Foto

Štart Pódium Tatranské orly Pódium

 

2012

V krásnu nedeľu, 30. septembra 2012 cyklistický klub Jablonka Racing Team znovu nadviazal organizáciou cyklistickej časovky družstiev na jedenásť ročníkov podujatia organizovaného CTO Iskra Liptovský Mikuláš, ktoré v roku 2003 zorganizovalo posledný ročník.

Celkovo 14 družstiev zložených z cyklistov rôzneho veku, pohlavia a dokonca aj národnosti, sa postavilo na štart 27 km dlhej trate vedúcej z Ondrašovej (m.č. Liptovského Mikuláša) cez Liptovský Trnovec na koniec stúpania nad obcou Potok a späť.

Družstvo Tatranské orly v zložení Matej Jurčo, Milan Jurčo, Emil Prcín a Ján Klasovitý obsadilo 2. miesto za víťazným družstvom z Ružomberka, keď zaostalo o viac ako 2 minúty. Čas víťazov sa pohyboval okolo 38 minút.

Fotografie z podujatia, Výsledky

—————

Späť


Komentovať






Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755