04.06.2018 12:00

Okolo Slovenska 2018

Posun termínu z júna na 12. 16. september 2018, aj účasť World tímov. To sú dve významné charakteristiky, ktorými sa do histórie zapíše 62. ročník našich najvýznamnejších cyklistických pretekov Okolo Slovenska.

Predbezny_navrh

Preteky Okolo Slovenska po prvýkrát aj s účasťou World tour tímov

BRATISLAVA. Už rok 2017 sa vďaka posunu pretekov do vyššej kategórie UCI 2.1 niesol v znamení významných zmien. Vyššia kategória znamenala možnosť získať viac bodov UCI, vyššie „prize money“ a zároveň pritiahla kvalitnejšie tímy. Na štarte sme po prvýkrát videli prokontinentálne zoskupenia, na čele s CCC-Sprandi, ktorého viacerí pretekári na Slovensko zavítali z Giro d’Italia.

Preteky obstáli aj v hodnotení týchto zvýšených nárokov, a tak sa už budúci rok môžu slovenskí fanúšikovia tešiť na účasť cyklistov z najvyššej svetovej World tour ligy. Rok 2018 sa zapíše do histórie, na Okolo Slovenska zavítajú aktuálni účastníci Grand tour podujatia Tour de France. Zmena termínu vzhľadom k majstrovstvám sveta v susednom Innsbrucku (pozn. 23. – 30. september) zvýšila záujem najlepších svetových tímov a na Okolo Slovenska zavítajú megastajne Quick-Step Floors Cycling Team a Bora Hansgrohe. V predbežnej prihláške Quick-Stepu figuruje napríklad aj exmajster sveta Philippe Gilbert. Domáci fanúšikovia sa môžu tešiť na slovenskú enklávu z Bory, na čele s majstrom Slovenska Jurajom Saganom, a Michaelom Kolářom. Nevylučuje sa ani účasť aktuálneho majstra sveta Petra Sagana, keďže termín desať dní pred MS je ideálnou prípravou na cestársky šampionát. Okolo Slovenska sa konajú v rovnakých klimatických podmienkach, kopcovité etapy budú mať podobný profil ako svetový šampionát, čo zvyšuje atraktivitu nášho podujatia. V rokovaní je stále tretí World tour tím Bahrain Merida. Účasť už potvrdili prokontinentálne zoskupenia poľské CCC Sprandi Polkowice, francúzsky Cofidis, taliansky Bardiani, či ruský Gazprom Rusvelo. Na štarte nebude chýbať ani domáci kontinentálny celok Dukla Banská Bystrica a najlepšie európske kontinentálne tímy.

Úvod pod Tatrami

62. ročník pretekov Okolo Slovenska (UCI 2.1) odštartuje 12. septembra 2018 úvodným prológom v Poprade. Hneď prvá tatranská etapa s cieľom na Štrbskom Plese zamieša celkovým poradím. V druhej etape sa cyklisti presunú do tradičnej cyklistickej bašty, Dubnice nad Váhom, kde na pelotón čaká zaujímavý záver na ovále atletického štadióna. Z Dubnice sa preteky presunú do Nitry, ktorá bola jedným z etapových miest aj v poslednom ročníku. 62. ročník Okolo Slovenska vyvrcholí 16. septembra šprintérskym záverom v Galante.

Druhá etapa cez Liptovský Hrádok

Podľa neoficiálnych informácií od organizátorov by trasa druhej etapy s cieľom na Štrbskom Plese mohla viesť cez Liptovský Hrádok s rýchlostnou prémiou v m. č. Dovalovo. Rozhodujúcimi v tejto otázke však budú požadovaná dĺžka a profil etapy, ktoré zatiaľ nie sú stanovené.

Zdroj: Oficiálna stránka pretekov

—————

Späť


Infoservis

04.06.2018 12:00

Okolo Slovenska 2018

Posun termínu z júna na 12. – 16. september 2018, aj účasť World tímov. To sú dve významné charakteristiky, ktorými sa do histórie zapíše 62. ročník našich najvýznamnejších cyklistických pretekov...

Celý článok

—————

01.07.2017 18:00

Na kole dětem 2017

4. diaľková výprava na vysokom bicykli z Hradca Králové do Petrohradu prechádzala i Liptovom Cyklotúra je súčasťou 8. ročníka charitatívneho športového projektu Na kole dětem na podporu onkologicky...

Celý článok

—————

01.06.2017 12:00

Zamestnanci Cycling-Sport sa v Liptovskom Hrádku zapojili do kampane Do práce na bicykli

V priebehu mesiaca máj sa na Slovensku uskutočnil 4. ročník národnej kampane „Do práce na bicykli 2017“. Po prvýkrát sa do nej zapojila aj samospráva Liptovského Hrádku, preto sme využili túto...

Celý článok

—————


Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755


Odporúčame pre fanúšikov

V tejto kategórii nie sú žiadne produkty.