04.07.2015 12:00

M-SR v cestnej cyklistike 2015

Spoločné Majstrovstvá Slovenske a Českej republiky v cestnej cyklistike sa uskutočnili v Žiline. Preteky s hromadným štartom fotoobjektívom zachytil náš prispievateľ Milan Bagačka.

M-SR v cestnej cyklistike 2015

Zobraziť celý album

 


M-SR v cestnej cyklistike 2014

Slovenský znakSLAVKOV U BRNA. V tomto roku sa rozdávali tituly národných majstrov v cestnej cyklistike v na spoločných majstrovstvách v Českej republike v termíne 25.   29. júna. Šampionát hostilo mesto preslávené napoleonskou bitkou Slavkov u Brna. Cyklisti z kontinentálnych tímov ako napr. Dukla Trenčín Trek či českého Bauknecht Author si tu zmerali sily s profesionálmi Saganovcami, Velitsovcami, Bártom a ďalšími. Spoločné Majstrovstvá Slovenska a Česka sa konajú od roku 2000 z iniciatívy vtedajšieho prezidenta Slovenského zväzu cyklistiky Milana Jurču.

P. Sagan a Z. Štybar na ceste k národným titulom

Preteky s hromadným štartom

Na 181 cyklistov v kategórii Muži Elite a do 23 rokov čakalo 12 x 16 km teda spolu 192 km s dvomi stúpaniami na okruhu. Napriek našim skeptickým očakávaniam mali preteky príťažlivý priebeh, keď o prestížne celkové víťazstvo (ne)bojovala dvojica Zdeněk Štybar (Omega Pharma Quick Step) a Peter Sagan (Cannondale Pro Cycling) s bezpečným 50 sekundovým náskokom pred 5-člennov skupinou (Slovák P. Velits a Česi Vakoč, Bárta, Polnický, König). Obaja, Štybar aj Sagan sa stali majstrami svojich krajín, preto v závere obaja bez súboja preťali pásku so zdvihnutými rukami. K zisku striebornej medaily už Petrovi Velitsovi (BMC Racing Team) už nemal v druhej skupine kto zabrániť a o bronzovú medailu sa pobili Slováci z ďalšej skupiny (+ 2´50´´), keď Mateja Jurču odsunul na štvrté miesto svojou urputnou jazdou na posledných kilometroch tímový kolega Martin Mahďar (obaja Dukla Trenčín Trek).

Matej Jurčo obsadil vo vyčerpávajúcich pretekoch 4. miesto.

Priebeh pretekov

Celý priebeh pretekov sa niesol vo vysokom tempe, o ktorý sa postaral únik dňa J. Sagan (Cannondale Pro Cycling), Kadůch (Bauknecht-Author) a Sekanina (Favoritu Brno) pričom si vypracovali maximálny náskok cez 3 minúty. Hodný kus práce na čele pelotónu odpracoval už tradične celok z Dukly Praha, ktorý však v závere nezúročil svoje snahy do výsledkovej podoby.

Zhruba po polovici pretekov vzali priebeh pretekov do rúk tí najvýkonnejší a vysokým tempom s opakovanými nástupmi dostihli vedúcu skupinu spolu s rozdrobením pelotónu na kúsky. Vedúca 30-členná skupina sa neskôr ešte viac rozdrobila vďaka neprestajným nástupom a taktike. Tu zo slovenských zástupcov zostali v hre Saganovci, Mahďar, Jurčo a Čanecký. K definitívnemu rozdeleniu do skupiniek došlo v poslednom 16 km okruhu. Výsledky, Fotogaléria (MB Photo)

 

Časovka jednotlivcov

V časovke jednotlivcov na 40 km pridal P. Velits (BMC Racing Team) už svoj tretí titul majstra Slovenska v hlavnej mužskej kategórii. Svojím výkonom potvrdil svoj štatút profesionálneho cyklistu a súperov, podobne ako vlani, odsunul na ďalšie miesta v poradí (Kováč, Tybor, Jurčo) so stratou niekoľkých minút.

Majstri Slovenska by sa na základe vzájomného porovnania s Čechmi dostali na české pódiá, podobne ako v roku 2013, len v prípade P. Velitsa, ktorý zaostal za majstrom Českej republiky Bártom (NetApp Endura) o vyše pol minúty.

Majstri Slovenska v roku 2014
Elite Preteky P. Sagan Cannondale Pro Cycling Team
  Časovka P. Velits BMC Racing Team
U-23 Preteky Ľ. Malovec Dukla Trenčín Trek
  Časovka M. Daško Dukla Trenčín Trek
Ženy Preteky M. Kadlecová CK Epic Dohňany
  Časovka M. Maláriková KHC Kaktus Bike

Zdroj: TTV Sport Group


 

M-SR v cestnej cyklistike 2013

23.06.2013 NOVÁ DUBNICA. V uplynulých dňoch sme sa dozvedeli mená nových majstrov Slovenska v cestnej cyklistike. V hlavnej mužskej kategórii víťazstvo obhájil Peter Sagan (Cannondale Pro Cycling).

Preteky s hromadným štartom

 V pretekoch s hromadným štartom na 200 km sme očakávali prevahu väčších tímov, ktorá by sťažila situáciu favoritov. Z vyše 200-členného pelotónu ostalo pred cieľom len torzo zhruba 30 jazdcov. Podľa očakávania, početný tím Dukla Praha v posledných kilometroch pripravil výbornú pozíciu pre šprintérov. Víťaz P. Sagan (Cannondale Pro Cycling) dokázal vyťažiť z českej snahy najviac a s rozdielom triedy s prehľadom vyhral špurt skupiny na dubnickom štadióne. Slovenské striebro získal Kováč, ktorý je zároveň držiteľ striebornej medaily z časovky, bronz Tybor (obaja Dukla Trenčín Trek). V kategórii do 23 rokov pribudlo ďalšie zlato z M-SR v zbierke Bašku (Dukla Trenčín Trek).

Matej Jurčo na štart pretekov kvôli zdravotným problémom nenastúpil. 

Podujatie bolo zároveň aj majstrovstvami Českej republiky, teda išlo o spoločný slovensko-český šampionát. Majstrom ČR sa dnes stal najrýchlejší muž piatkovej časovky Ján Bárta (NetApp Endura).

Fotogaléria (MB Photo)

 

Časovka jednotlivcov

V časovke jednotlivcov obhájil titul majstra Slovenska v hlavnej mužskej kategórii P. Velits (Omega-Pharma Quick Step), ktorý naložil rýchlostným priemerom 48 km/h ďalším v poradí (Kováč, Barényi, Jurčo) niekoľko minút. V kategórii do 23 rokov získal titul Baška (Dukla Trenčín Trek), ktorý bol len o 1 sek. rýchlejší ako vlaňajší víťaz Schwabik (AŠK Inter Bratislava).

Majstri Slovenska by sa na základe vzájomného porovnania s Čechmi dostali na české pódiá len v prípade P. Velitsa, ktorý zaostal za majstrom Českej republiky Bártom (NetApp Endura) o takmer pol minúty.

Majstri Slovenska v roku 2013
Elite Preteky P. Sagan Cannondale Pro Cycling
  Časovka P. Velits Omega-Pharma Quick Step
U-23 Preteky E. Baška Dukla Trenčín Trek
  Časovka E. Baška Dukla Trenčín Trek
Ženy Preteky M. Kadlecová CK Epic Dohňany
  Časovka A. Pavlendová Dukla Bratislava

 

Fotogaléria z časovky (MB Photo). Sledujte aj oficiálnu stránku. Preteky organizuje ŠKC Dubnica.

—————

Späť


Infoservis

10.09.2016 13:00

Na kolesách proti rakovine vo Východnej

  Športovo-charitatívne podujatie v rámci 14. ročníka celoslovenskej kampane Na kolesách proti rakovine zavíta na jeseň do Východnej. Organizátormi sú Cirkevný zbor ECAV Východná, obec Východná...

Celý článok

—————

02.07.2016 09:00

Komunitná nadácia Liptov otvorí leto v športovom areáli Sokolovne Liptovský Hrádok

Komunitná nadácia Liptov organizuje nultý ročník komunitných dní dobrovoľníctva v meste Liptovský Hrádok ŠPORTUJEME V MESTE (otvorenie leta) v sobotu 2. júla 2016 od 9:00 v športovom areáli...

Celý článok

—————

07.06.2016 12:00

Okolo Slovenska 2016

BANSKÁ BYSTRICA. 60. ročník medzinárodných cyklistických pretekov odštartuje v tomto roku v Banskej Bystrici. Kam však cyklistov budú organizátori navigovať ďalej? Po známych kúpeľných mestách našej...

Celý článok

—————


Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755


Anketa

M-SR v Slavkove u Brna som zažil ako

Fanúšik pri trati (18)
28%

Fanúšik doma (13)
20%

Pretekár (12)
18%

Novinár (11)
17%

Organizátor (11)
17%

Celkový počet hlasov: 65


Za poskytnutie fotografií z podujatia ďakujeme p. Milanovi Bagačkovi.

Fotíte aj Vy?

Tu Vám fotky alebo odkaz na album radi zverejníme.


Časovka 2014 z mechanického vozidla

Táto fotogaléria je prázdna.


Časovka 2013

/album/casovka/msr-2013-itt-matej-jurco-jpg/

—————

/album/casovka/msr-2013-itt-podium-jpg/

—————

/album/casovka/msr-2013-itt-podium-u23-jpg/

——————————