19.05.2014 12:00

Leto na Bike Liptove

Prašná cesta z vysokohorského strediska Jasná v Nízkych Tatrách až pod vrchol Chopku bola vytvorená v roku 2012 za účelom výstavby novej lanovky, ktorá spája strediská Jasná a Srdiečko resp. lyžiarske svahy Chopok Sever – Juh. Fotoreportáž zo stúpania, Kráľovej hole, ďalšie tipy na jazdu, podujatia či minerálne pramene čakajú nielen na Liptákov práve tu.

Podbanské

Ďalej sa napr. koncom júla, tak ako po minulé roky, opäť vydá niekoľko stoviek cyklistov na 200 km trať okolo Vysokých Tatier – Tatry Tour (pozrieť podujatia).

PribylinaChopok

Cyklistika na Liptove očami primátorov a riaditeľov škôl

Môj športový obchod na YouTube
Na YouTube nájdete milióny videí, ale len niekoľko z nich propaguje Liptov a Slovensko.


V lete privítame 200 milionov divákov

Začiatkom augusta upriamia milióny televíznych divákov pozornosť na profesionálne cyklistické preteky Okolo Poľska, ktoré povedú cez Liptov.

 

Po TANAPe na bicykli

Portál MTBiker.sk medzi prvými propagoval v roku 2013 nasledujúce video — zozjazdovanie Kriváňa na bicykli

 

či obdobnú jazdu v Západných Tatrách.

Tohtoročné leto zrejme ukáže, kto ďalší sa nechal inšpirovať. Každopádne, vo Vysokých Tat rách budú opäť pripravené aj trasy pre pohodičkárov“. Napomôže tomu aj nová mobilná aplikácia s cykloturistickými trasami pre iOS alebo Android.

Cyklotrasy Vysoké Tatry

 

EUROMEET

Jeseň 2013 patrila medzinárodnému podujatiu Nature & Sport EUROMEET, ktorý sa uskutočnilo v Liptovskom Mikuláši začiatkom októbra. Podobné konferencie sa už nebudú tak skoro opakovať, avšak, boli by prínosom pri budovaní cyklistického raja na Liptove. Viac

—————

Späť


Moje leto

Aké bolo vaše leto na bicykli? Aký máte názor na jazdenie v chránených územiach (TANAP, NAPANT,…)?






Infoservis

10.09.2016 13:00

Na kolesách proti rakovine vo Východnej

  Športovo-charitatívne podujatie v rámci 14. ročníka celoslovenskej kampane Na kolesách proti rakovine zavíta na jeseň do Východnej. Organizátormi sú Cirkevný zbor ECAV Východná, obec Východná...

Celý článok

—————

02.07.2016 09:00

Komunitná nadácia Liptov otvorí leto v športovom areáli Sokolovne Liptovský Hrádok

Komunitná nadácia Liptov organizuje nultý ročník komunitných dní dobrovoľníctva v meste Liptovský Hrádok ŠPORTUJEME V MESTE (otvorenie leta) v sobotu 2. júla 2016 od 9:00 v športovom areáli...

Celý článok

—————

07.06.2016 12:00

Okolo Slovenska 2016

BANSKÁ BYSTRICA. 60. ročník medzinárodných cyklistických pretekov odštartuje v tomto roku v Banskej Bystrici. Kam však cyklistov budú organizátori navigovať ďalej? Po známych kúpeľných mestách našej...

Celý článok

—————


Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755


 

Kedže videá boli vytvorené na území Tatranského národného parku (TANAP), kde vládne prísny zákaz jazdy na bicykli obzvlášť po turistických chodníkoch, rozpútalo to rozsiahle diskusie o „legálnosti“ vytvárania a zverejňovania fotografií a videí s podobným obsahom. Tohtoročné leto rozpúta opäť podobné diskusie.


Bicykle na Liptov

V tejto kategórii nie sú žiadne produkty.

Hore-dole po Liptove sa mohli cyklisti zviesť Cyklo & Aqua Busom v období 1.7. — 8.9.2013. Premával z aquaparku Tatralandia na Podbanské, do Vlkolínca či Jasnej. Po zakúpení regionálnej karty v niektorom z ubytovacích zariadení alebo v regionálnych strediskách Vás zviezol zadarmo. Avšak, kvôli nízkej rentabilite a nezáujmu túto službu v roku 2014 už nebude možné využiť.