04.12.2015 14:00

Odovzdanie odpočívadiel pri cyklochodníku v Liptovskom Mikuláši

Predstavitelia radnice dnes na Nábreží Dr. A.Stodolu s účasťou zástupcov samospráv partnerských miest z Maďarska a Českej republiky slávnostne otvárali odpočívadlá pri cyklochodníku. Výstavba bude financovaná z eurofondov (85%), štátneho rozpočtu (10%) a zvyšok z mestskej kasy. Liptovský Mikuláš je zapojený už aj do druhej etapy projektu „Historicko-kultúrno-prírodná cesta okolo Tatier“.

Slávnostné odovzdanie

Ak sa podarí získať financie, v meste pribudne cyklochodník od Jánošíka popri Váhu smerom do Ondrašovej. Strategický cezhraničný projekt zaŕňa realizáciu viac ako 250 kilometrov cyklistických, bežeckých, turistických a náučných trás je spolufinancovaný Európskou úniou v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007 – 2013. Dnes je hotových vyše 100 kilometrov cyklistických trás v rámci prvej etapy a skôr cez jednotlivé samosprávy. Liptovský Mikuláš v rámci menovaného projektu. Spoločne s už vybudovaným cyklochodníkom z vlastných zdrojov na Nábreží, tak na viac ako štyroch kilometroch vzniklo sprevnené prepojenie Podbrezín s centrom popri Váhu.

Veríme, že táto turistická atrakcia umožňujúca aktívny odpočinok a zdravé využitie voľného času sa stane jedným z dôležitých prvkov trvalo udržateľného rozvoja mobility a významným spôsobom napomôže rozvoju cykloturistiky v regióne Liptov.

Viac informácií

Cyklopeší chodník do Liptovskej Ondrašovej už slúži verejnosti >

—————

Späť


Infoservis

25.08.2012 22:00

Nominácia na Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike

V nedeľu 19. augusta 2012 bol Matej Jurčo, vďaka svojim výkonom, úspešne nominovaný na Majtrovstvá sveta v cestnej cyklistike v  Holandsku v oboch disciplínach – v časovke jednotlivcov 19....

Celý článok

—————

06.04.2012 13:00

Základný kameň a míľniky e-shopu

Práve dnes sme pre Vás položili základný kameň internetovej predajne. Odteraz máte k dispozícii informácie nielen o nás, o našich produktoch či službách, ale aj o cyklistickom dianí na Liptove...

Celý článok

—————


Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755


Odporúčame

V tejto kategórii nie sú žiadne produkty.