27.04.2014 14:00

Cyklistickými kráľmi Hontu Mahďar s Jurčom

Miestny cyklistický klub CK Krupina usporiadal 26. apríla úvodné kritérium v Dudinciach kúpeľnom meste na juhu Slovenska. 19. ročník medzinárodného cyklistického víkendu Cena Krupiny pokračoval na druhý deň cestnými pretekmi s hromadným štartom v okolí Krupiny.

Na štarte kritéria v Dudinciach

DUDINCE. V akiste prvom tohtoročnom slovenskom meraní síl medzi profesionálmi dnes na kritériu tesne zvíťazil Matej Jurčo (Dukla Trenčín Trek) čím obhájil vlaňajšie víťazstvo v tejto rýchlej disciplíne. Spoliehať sa musel predovšetkým na vlastné sily, keďže tentokrát štartoval na pretekoch zo svojho tímu sám. O víťazovi nebolo rozhodnuté až do posledných okruhov, keďže boli v hre o prvenstvo stále niekoľkí pretekári. Jurčo zvíťazil len o minimálny rozdiel bodov najmä vďaka aktívnej jazde niekoľko okruhov pred cieľom.

Pódium Muži

KRUPINA. Na štart hlavnej kategórie mužov sa v ideálnom jarnom počasí postavil rekordný počet – približne 70 pretekárov. Čakali na nich 3 tradičné okruhy (140 km) v v členitom teréne regiónu Hontu. Po prvom kole si vypracovala 2-minútový náskok na pelotón trojčlenná skupina s Martinom Mahďarom (Dukla Trenčín Trek). Za nimi nasledovala dvojčlenná skupina s 1-minútovým náskokom na pelotón. Pri prejazde do ďalšieho okruhu cez Krupinu sa o samostatný únik z pelotónou pokúšal aj Matej Jurčo. Pelotón krátko za mestom zlikvidoval náskok Jurča aj 2. skupiny. Jurčo vtom zaútočil opäť a odpútal sa od hlavného pelotónu. Vedúcu trojicu dostihol v stúpaní do Senohradu, a zároveň sa s jeho tímovým kolegom Mahďarom odpútali od súperov, ktorých zakrátko pohltil pelotón. Pri vjazde do posledného okruhu si táto nová dvojica vypracovala takmer 4-minútový náskok, pelotón sa medzitým rozdelil na niekoľko skupín. Mahďar s Jurčom svoj náskok udržali až do cieľa – víťazom sa stal Mahďar (po druhýkrát), druhý Jurčo. Tretie miesto sa ušlo vlaňajšiemu víťazovi Ceny Krupiny a Tatry Tour Gáborovi Féjesovi z Maďarska.

Reportáž + Výsledky SZC, Fotogaléria (M. Jurčo), Fotogaléria (P. Kováč), Videoreportáž

 


2013: Jurčo na dudinských cestách víťazne

Trať
Posledná aktualizácia: 28.04.2013
DUDINCE. Včerajšie poobedie patrilo v slovenskom kúpeľnom meste Dudince 18. ročníku cyklistického kritéria. S veľkým bodovým náskokom zvíťazil aj vďaka pomoci tímu Matej Jurčo. Druhú priečku vybojoval Marek Čanecký (CK Banská Bystrica), tretiu Martin Mahďar (Dukla Trenčín Trek). 

    Za Duklu Trenčín Trek sa tentokrát predstavila takmer kompletná zostava. Ulicami druhého najmenšieho mesta na Slovensku podľa obyvateľstva sa pretekári hlavnej mužskej kategórie prehnali 30 krát.

    Tempo 40-členného medzinárodného pelotónu od štartu udával čierno-červeno-biely vlak Dukly Trenčín Trek. Snaha tímu sa pretavila do indivuduálneho úniku Jurča, ktorý zbieral body prejazdom cez cieľ najprv niekoľko kôl sám. Neskôr ho dobehol tímový kolega Mahďar. Túto dvojicu doskočili pred koncom ešte Čanecký , ktorí si rozdelili tretie a štvrté miesto.

    Dnes cyklistický víkend v regióne Hontu pokračoval pretekmi s hromadným štartom. Kvôli ceste na sériu 8 pretekov v Rusku sa ich však zostava Broniš, Gavenda, Jurčo, Mahďar, Kováč a Tybor nezúčastnila.

Zdroj: Wikipédia, Cyklistický klub Krupina, Foto: Vladimír Koši

—————

Späť


Infoservis

23.05.2017 12:00

Okolo Slovenska 2017

61. ročník Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska odštartuje dňa 7. júna 2017 v Levoči. Viac UCI bodov, vyššie výhry, kvalitnejšie tímy aj vďaka ich posunu do vyššej kategórie...

Celý článok

—————

08.11.2016 12:00

Cycling-Sport na výstave bicyklov MAXBIKE

OSTRAVA. 8. decembra sme vycestovali za novinkami českej značky bicyklov MAXBIKE na sezónu 2017. Pre obchodníkov bola pripravená prehliadka skladových priestorov, či montážneho a expedičného...

Celý článok

—————

16.09.2016 12:00

Európsky týždeň mobility

BRATISLAVA. Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP), rezortná inštitúcia Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky, na Slovensku koordinuje program kampane Európsky...

Celý článok

—————


Kontakt

MILAN JURČO

Hradná 343,
033 01 Liptovský Hrádok
Slovensko


(+421) 905 451 755


V štýle Dukly

V tejto kategórii nie sú žiadne produkty.